Omdat ik vandaag jarig ben, alleen vandaag 20 procent korting op de kaarten, stickers en zaaipakketjes! Coupon code: JARIG20 (minimale bestelbedrag €20)

De Tiny garden collectie is live!

Woohooo! Tijd voor een paar happy dances en een taartje, want de nieuwe collectie is nu beschikbaar in de shop. In deze collectie zit zoveel liefde, ik weet zeker dat je er ook een beetje blij van gaat worden. Kijk maar mee πŸ™‚

In de vorige blog heb je al iets kunnen lezen over hoe een collectie tot stand komt. In deze blog wil ik meenemen in het proces van de zaaipakketjes. Bij deze blog hoort een video die je kunt bekijken als je ingeschreven bent voor de bulletin, dat kan onderaan ;).

De illustraties zijn af. Dan is de eerste stap gezet, maar er zijn er nog veel die volgen. De kwaliteit van de producten vind ik erg belangrijk. In de zaaipakketjes zitten veel elementen, en voor elk element komt er een zoektochtje naar wat ik bedacht heb. Bijvoorbeeld de paper bags. Als je me al lang op instagram volgt, weet je dat ik eerder zaaipakketjes lanceerde waarvoor ik de paper bags zelf naaide. Super tof, het is natuurlijk heel gaaf om het zelf te doen. Maar voor deze zaaipakketjes wilde ik graag waterdichte paper bags, die gemaakt zijn om planten in te zetten. Zodat er precies genoeg ruimte is voor de plantjes om even te groeien, en ze nog steeds door de brievenbus passen. Dan kunnen jullie de zaaipakketjes namelijk ook op de post doen, als er iemand jarig is bijvoorbeeld. Of als er iets anders te vieren is, een slagen, een nieuw huis, of gewoon, om het leven een beetje te vieren.

Dat zijn de paper bags. Na een paar uurtjes zoeken ben ik eruit welke het gaan worden. 99 van de 100 tabs die open staan op mijn laptop gaan dicht, en de paper bags worden besteld. Dan komen de aardetabletten, de zaden, de zakjes, plantenstekers, stickers, etc. Over elk detail denk ik zorgvuldig na, want ik wil dat het al een feestje is om de pakketjes te krijgen. Dus ik zoek vrolijke zakjes, kies fijne aardetabletten, twijfel uren en uren over de leukste bloemen, en illustreer de stickers en de plantensteker zelf. Heb je er al eens goed naar gekeken? Ik zal hieronder een plaatje zetten, zodat je kunt zien hoe het geworden is :).

De elementen worden besteld. Bijna elke dag, een week lang, komt er een pakketje voor mij. Op het pakket staat: Carmens Tekentafel. Soms denk ik wel eens: Wat zou de postbode wel niet denken? Dat is zeker zo’n koopgek, zo’n shopverslaafde haha. Van de buitenkant van ons huis kun je moeilijk raden dat er een small business op de eerste verdieping aan de achterkant zit.

Op een zonnige dag fietste ik naar de stad om spulletjes voor de foto’s te halen. Dat doe ik voor elke collectie, een paar nieuwe props om productfoto’s mee te maken. Het ziet er niet alleen leuk uit, het inspireert mij om een beetje buiten mijn comfortzone te gaan en echte gave, professionele foto’s te maken. Voor de Tiny garden collectie heb je bijvoorbeeld de plantenspuit van de sostrene grene een aantal keer voorbij zien komen. Ik vind het leuk om zo met een paar dingen, eindeloos veel te combineren en de plaatjes die ik in mijn hoofd heb, in het echt te maken.

Productfoto’s zijn heel veel werk :). Leuk werk, maar ook rommelig en langzaam. Dus deze keer heb ik er telkens een paar gemaakt als ik een idee had. En telkens een paar bewerkt. Want na een hele setting te maken en ‘het perfecte plaatje’ geschoten te hebben, komen er nog avonden nabewerken aan te pas om ze ook echt zo te maken zoals ze in mijn hoofd waren. Extra leuk om het eens in de zoveel tijd uit te besteden, zoals ik over een tijdje ga doen (en ook spannend, daar deel ik later meer over!). Gelukkig geniet ik er ook van om op die manier creatief bezig te zijn en een fijne sfeer weer te geven in plaatjes.

Productteksten schrijven doe ik vaak als laatste. Als ik de foto’s erbij kan pakken voor het gevoel dat ik met de illustraties probeer weer te geven. Ik wacht altijd even op een goed moment. Dat is: een moment waarop ik blij ben, enthousiast over wat ik doe en vooral: in een schrijf-stemming. Ik weet niet precies wat dat is, maar ik heb nu ook zo’n momentje. Dat ik eigenlijk helemaal niet verwacht dat er iets op papier komt (of nouja, op mijn scherm), maar dat de woorden gewoon blijven komen. Want nu ik dit schrijf heb ik een dag studeren achter de rug, daarna opgeruimd en schoongemaakt.. je zou zeggen dat dit niet het beste moment is. Toch maar even mijn laptop gepakt omdat ‘ik toch maar beter nog even iets kan doen’, en opeens is daar een hele blog haha.

Zo kan het dus gaan, zo’n schrijf-stemming. Als ik eenmaal in de flow ben, komen er leuke verhaaltjes die zich al afgespeeld hadden in mijn hoofd toen ik de illustraties maakte. Maar zo onbewust, dat ik alleen het gevoel onthouden heb. Als het dan ook in woorden in de producttekst over komt, geeft dat een enorm voldaan gevoel.

En dan is het moment daar: de lancering. De hele ochtend zit ik te stuiteren op mijn stoel. Nouja deze keer was ik vooral heel snel nog wat dingen aan het regelen, laatste foto’s aan het bewerken enzo ;). In elk geval, als de producten online staan en de posts gepubliceerd zijn, is het tijd om de laptop af te sluiten en iets anders te gaan doen. Even een rondje lopen, ik had nog een hele leuke belafspraak voor een geboortekaartje en studeerde wat. En toen ik mijn laptop weer opende waren de eerste bestellingen al gedaan. Dat geeft zo’n warm gevoel, zo’n enorm fijn, excited gevoel. Alsof je buik een happy dance maakt :).

Dus als je de collectie nog niet hebt bekeken, ik zou het supergaaf vinden als je dat doet. Je kunt hier klikken, of natuurlijk gewoon bovenaan op SHOP ;). Laat je me weten wat je ervan vindt?

walkinginthegarden_3

Hoihoi! Ik ben Carmen

Illustrator van vertraag momentjes

Ik houd van onverwachte composities en kleurenpaletten ⁠en van dingen die je een warm gevoel geven. Een gouden zonnestraal die β€˜s avonds op mijn bureau valt, een vergeet-mij-nietje tussen de tegels⁠. Het zijn de vertraag momentjes die ik graag een beetje extra aandacht geef, zodat we ze samen kunnen koesteren.

Elke maand verstuur ik een toffe e-mail naar leuke mensen zoals jij, de illustratie bulletin

Schrijf je in om een exclusieve bulletin video, inspiratie, tips, previews en gezellige verhaaltjes te ontvangen!