Omdat ik vandaag jarig ben, alleen vandaag 20 procent korting op de kaarten, stickers en zaaipakketjes! Coupon code: JARIG20 (minimale bestelbedrag €20)

Achter de schermen: Huisje de wit collectie

‘Toen Carmen vroeg om samen een toffe collectie op poten te zetten had ik daar meteen heel veel zin in! Na een tijdje brainstormen wisten we al helemaal hoe het zou worden. Toffe items die we speciaal voor pleeggezinnen en gezinnen gingen ontwerpen. De collectie is heel breed inzetbaar. Wat ik bijvoorbeeld zo mooi vindt is dat je het mama armbandje kunt geven aan de biologische mama van je pleegkindje. Dit kan zoveel voor haar betekenen! Maar deze kun je natuurlijk ook aan je eigen mama geven of lekker voor jezelf shoppen als je mama mag zijn (: Bijzonder dat ik hier een steentje aan bij mocht dragen want jaren lang kon ik hier niet over meepraten. Moeder worden was altijd al een droom, speelde als kind altijd met poppen en regelmatig werd er tegen mij gezegd: je bent een geboren moeder. Onze allergrootste wens om papa en mama te mogen worden bleef uit… Een heel proces, een fertiliteitstraject van ruim 6 jaar. Het werd voor ons duidelijk dat we mochten stoppen met de behandelingen. God liet pleegzorg op een hele bijzondere manier ons leven binnen druppelen. Ook dat was weer een heel proces waarin we allebei rust hebben mogen krijgen en echt de stap mochten maken.  Er woont inmiddels een peutertje bij ons thuis waar we voor mogen zorgen. Zo bijzonder hoe alles is gegaan! Ineens ben je een gezin, woont er een peutertje in huis. Het is dubbel…. Dit lieve kind had eigenlijk bij z’n papa en mama moeten wonen. Ieder kind verdiend een papa en een mama! 

Ik besef me dat deze collectie kaartjes en items ook lastig voor jou kunnen zijn als je ook zo graag papa en mama had willen worden. Dikke knuffel voor jou! Liefs Annemarie @huisjedewit

DSCF7118-min

Misschien weet je het nog wel, ongeveer één jaar geleden maakte ik een collectie geïnspireerd door @huisjedewit. Al een tijdje hadden we elkaar in de gaten, en onze eerste samenwerking en winactie was een feit. Nu, ongeveer een jaar later, hebben we weer iets moois gemaakt. Iets heel bijzonders deze keer, waar allebei onze passie in zit. Over een onderwerp wat ons beiden raakt, en waar we beiden heel enthousiast over zijn. Dat is namelijk: (pleeg)gezinnen. Familie

Ik (Carmen dus 🙂 ) ben opgegroeid een gezellig gezin. Ik ben de reuring om me heen gewend, en houd ervan. Mijn gezin is me heel dierbaar. En dat is iets om te vieren. Het is mooi om naar elkaar uit te spreken dat je van elkaar houdt, en dat je om elkaar geeft.

Met de producten van deze collectie kun je zeggen: hé, ik zie je. Ik houd van je. Ik waardeer je aanwezigheid en ik geniet van ons samenzijn. En dat is iets wat we denk ik wel wat vaker kunnen doen. Omdat het de verbondenheid nog sterker maakt, en omdat je zo nog meer naar elkaar toe groeit.

Op de kaarten die ik maak staat vaak geen tekst. Ik vind het zelf namelijk fijn om de bestemming van mijn kaarten zelf te kunnen bepalen, en ook gewoon zomaar een kaartje te kunnen sturen. Op deze manier kan je het kaartje ook inlijsten, omdat het eigenlijk stuk voor stuk kunstwerkjes zijn. Allemaal met zorg en liefde gemaakt. En als laatste spreekt uit de illustraties een gevoel, wat niet altijd in woorden is uit te drukken. Jij voelt het weer net een beetje anders dan ik, en dat vind ik juist mooi.

Op de producten uit deze collectie staat verbondenheid centraal. Zo kun je een kaartje sturen naar een papa en mama die net (pleeg)ouder worden, naar de biologische mama, naar je eigen ouders… En ik denk dat dat de kracht is van deze kaarten. Dat we onze waardering ermee kunnen uiten naar degenen die we liefhebben.

DSCF7091-min

Ook hebben pleeggezinnen een speciaal plekje gekregen in de collectie. Voor pleegouders, en pleegkindjes, is nog niet zo veel. Terwijl het juist zo belangrijk is dat ze er zijn, en ze juist zoveel liefde geven en mogen ontvangen. Deze papa’s en mama’s zijn superhelden, net zoals elke papa en mama. En ik denk dat het mooi is als we ook hen een hart onder de riem kunnen steken. Als we ook hen een waardevol, met zorg uitgezocht cadeau kunnen geven.

De familieplanner is daar één van. Annemarie gaf aan dat dat één van de handigste dingen is als je pleegouder bent, omdat er veel gebeurt in een week en je makkelijk het overzicht kwijt raakt. Daarom hebben we ervoor gekozen om veel ruimte voor de dagen van de week te maken. Tegelijkertijd is het een gezellig en stijlvolle planner geworden, zodat hij gewoon op tafel kan blijven liggen, en je hem er makkelijk bij pakt. Er zitten 50 vellen in een blok, dus als je twee weekjes op vakantie bent, genoeg voor een heel jaar!

Net als de post it, die gemaakt is voor de snelle krabbels. De niet-vergeten-te-… dingen. Deze past helemaal bij de weekplanner, maar is ook op zichzelf een tof cadeautje (aan jezelf).

Verder is er een hele gave nieuwe fine art print. Deze print is ‘a labour of love’. Verschillende kindjes die allemaal rond dezelfde boom spelen. De verbondenheid waar ik het eerder al over had, heb ik gevangen in deze gezellige illustratie met warme aardekleuren. Het geheel heeft een fijne, rustige en vrolijke uitstraling. Supergaaf voor op een kinderkamertje, want er zijn allemaal kleine details waar ze naar kunnen kijken en wijzen. En een mooi waardevol cadeau voor een pleeggezinnen. De warmte die de illustratie uitstraalt is iets wat ik elk (pleeg)gezin gun.

Nog een fijn cadeau: de mama armbandjes. Annemarie vond een leuk bedrijfje waar ze allemaal met de hand gemaakt zijn. De kleurtjes zijn gezellig en vrolijk, en we hebben twee soorten gemaakt zodat jullie iets te kiezen hebben!

Al met al is het een onwijs mooie collectie geworden. Ik ben er super trots op, en ik denk dat we samen veel mensen een fijn moment kunnen geven met de producten. Er zit ongelooflijk veel liefde in, en dat straalt het ook weer uit!

Dikke knuffel en tot snel!

Hoihoi! Ik ben Carmen

Illustrator van vertraag momentjes

Ik houd van onverwachte composities en kleurenpaletten ⁠en van dingen die je een warm gevoel geven. Een gouden zonnestraal die ‘s avonds op mijn bureau valt, een vergeet-mij-nietje tussen de tegels⁠. Het zijn de vertraag momentjes die ik graag een beetje extra aandacht geef, zodat we ze samen kunnen koesteren.

Elke maand verstuur ik een toffe e-mail naar leuke mensen zoals jij, de illustratie bulletin

Schrijf je in om een exclusieve bulletin video, inspiratie, tips, previews en gezellige verhaaltjes te ontvangen!