Omdat ik vandaag jarig ben, alleen vandaag 20 procent korting op de kaarten, stickers en zaaipakketjes! Coupon code: JARIG20 (minimale bestelbedrag €20)

De meest gestelde vragen op een rij

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur een mailtje naar carmenstekentafel@gmail.com. Ik denk graag met je mee.

1. WAT ZIJN DE VERZENDKOSTEN EN VERZENDTIJD?

De verzendkosten zijn €3,99 voor de bestellingen binnen Nederland, en €8,92 voor bestellingen naar België. Bij het afrekenen worden de verzendkosten verrekend. Je bestelling wordt binnen drie werkdagen verstuurd.

2. HOE WORDEN DE PRODUCTEN VERSTUURD?

Elke bestelling wordt met zorg ingepakt en verstuurd. Hiervoor gebruik ik een zo duurzaam mogelijke verpakking. De papieren producten worden verpakt in een zakje gemaakt van biobased materiaal dat composteerbaar is (PLA) of in pergamijn zakje. De bestellingen worden verstuurd in gerecyclede enveloppen. Als het product groter is dan A6, zal het verstuurd worden in 100% gerecyclede enveloppen van karton, zodat de producten heel aankomen. De producten die groter zijn dan A5 worden in kartonnen enveloppen waarin 30% gras verwerkt is verstuurd. De meeste pakketten kunnen door de brievenbus, en zullen via Postnl worden verstuurd. Ook de pakketten die niet door de brievenbus passen worden via Postnl verstuurd. 

3. KAN IK MIJN AANKOOP RETOURNEREN?

Elke bestelling wordt met zorg ingepakt en verstuurd. Ik informeer je zo goed mogelijk, zodat je weet wat je kunt verwachten. Mijn doel is om jou superblij te maken met je aankoop! Je kunt de producten retourneren, mits je ze onbeschadigd en in de originele verpakking naar mij terugstuurd. De verzendkosten voor het terugsturen van je bestelling zullen van het bestelbedrag afgetrokken worden en het resterende bedrag wordt teruggestort op je rekening. Ik zoek graag samen naar een oplossing. Stuur een mail naar carmenstekentafel@gmail.com voor meer informatie. Custom illustraties en illustraties op maat kunnen niet geretourneerd worden.

4. IS DE COLLECTIE OOK BESCHIKBAAR VOOR WHOLESALE?

Een deel van de producten is beschikbaar voor wholesale. Leuk om met je samen te werken! Er zijn al een aantal (web)winkels die Carmens Tekentafel producten verkopen. Wil jij er een van worden? Vul dit formulier in, of stuur een mailtje naar carmenstekentafel@gmail.com.

5. WELKE MATERIALEN GEBRUIK JE?

Er staat een video op youtube met mijn favoriete materialen. Bekijk hem hier.

6. WAAR LAAT JE DE PRODUCTEN MAKEN?

Voor kaarten, prints en andere papieren producten kun je bij veel online drukkerijen terecht. Een drukkerij die ik graag aanraad is PeterPrint. Zij hebben een fijne klantenservice waardoor ze toegankelijk zijn voor beginnende (web)shops. Voor andere producten heb ik ook nog niet altijd een goed bedrijf gevonden, dus wat dat betreft heb ik niet echt een tip voor je. Vaak wordt het bestelproces al snel ingewikkeld, dus dat is niet zo handig als je net begint. Vraag eens in je omgeving of er iemand is die hetzelfde product wil maken, misschien kunnen jullie samen bestellen :). Dan zijn de kosten wat lager en kan je meteen van elkaar leren.

7. WIE BEZIT HET AUTEURSRECHT VAN DE ILLUSTRATIE (OP MAAT)?

Het auteursrecht ligt altijd bij Carmen Bolt, eigenaar van Carmens Tekentafel. Ook na de aankoop blijft dit recht bij Carmen. Dit betekent dat alleen Carmen reproducties mag maken van alle producten uit de webshop en de samenwerkingen en custom illustraties. Het is mogelijk om het recht om de illustraties te reproduceren te kopen zodat je er zeker van bent dat de illustratie niet als print in de webshop komt.

8. HOE BESTEL IK EEN ILLUSTRATIE OP MAAT?

Alles rondom het bestellen van een custom illustratie vind je bij OP MAAT. Hier vertel ik je hoe het proces van een custom illustratie in zijn werk gaat, wat de kosten zijn en hoe je een custom illustratie kunt aanvragen.

9. MAG IK JE ILLUSTRATIES DELEN OP SOCIALE MEDIA?

Zeker! Wat tof dat je mijn illustraties zo leuk vindt. Ik vind het heel gaaf als je illustraties wilt delen op je blog, instagram of andere sociale media. Veel foto’s mag je daarvoor gebruiken. Credit mij (en de fotograaf) op een duidelijk zichtbare manier. Op Instagram is het belangrijk dat je ook de maker tagt in de foto, zodat het duidelijk is dat het niet je eigen werk is. Voor vragen mag je altijd mailen naar carmenstekentafel@gmail.com. Ook voor interviews sta ik open! Ik vind het super om mijn verhaal met je te delen.

10. ZULLEN WE SAMENWERKEN?

Ik werk samen met toffe bedrijven, groot en klein. Je kunt altijd een berichtje of mail sturen met daarin je idee! Ik kijk graag samen met je naar wat we voor elkaar kunnen doen. Ik kies met zorg de bedrijven uit waarmee ik samenwerk, zodat onze stijlen goed samengaan en onze bedrijven bij elkaar passen.

11. HOE DUURZAAM ZIJN DE PRODUCTEN?

Duurzaamheid heeft een belangrijke plek in mijn bedrijf en persoonlijke leven. Ik probeer zo min mogelijk weg te gooien en zoveel mogelijk duurzame aankopen te doen. Het papier van sommige kaarten en posters is gerecycled, maar nog niet alle papieren producten zijn gerecycled. Wel is de verpakking zo veel mogelijk verduurzaamd, door zo min mogelijk verpakking te gebruiken en duurzame alternatieven te gebruiken waar mogelijk. Zo zijn de ‘plastic’ zakjes waarin de kaarten en posters worden verstuurd van biobased en composteerbaar materiaal. De enveloppen zijn van gerecycled papier. Ik wil hier graag meer over te leren, dus als je een idee hebt mag je het altijd met me delen :).