Omdat ik vandaag jarig ben, alleen vandaag 20 procent korting op de kaarten, stickers en zaaipakketjes! Coupon code: JARIG20 (minimale bestelbedrag €20)

Het proces van de Tiny garden collectie

Er komt een nieuwe collectie aan! De afgelopen weken waren gevuld met concepten bedenken, schetsen, illustreren, digitaliseren.. etc. In deze post neem ik je mee in de voorbereidingen en geef ik je een kijkje achter de schermen.

DSCF49892

Collecties beginnen met passie. Een enorme inspiratie, voor een simpel idee. Ergens een glimp van: Woow dit zou iets kunnen zijn. Als dat er eenmaal is, ga ik het liefst de hele dag bezig. Al de ideeën die volgen uit me te laten lopen. Alsof je een enorm waterreservoir hebt staan en alleen even de kraan open hoeft te doen. Van het een komt het ander en voor ik het weet staan er acht tot vijftien ideeën voor illustraties op papier. Sommige blijven bij een idee, sommige laat ik even liggen voor een ander moment, en sommige zijn ‘het’ direct. Wat dan precies? Dat is moeilijk te beschrijven. Het is alsof mijn hart een dansje doet, alsof hij mijn hele lichaam warm maakt. Het doet me automatisch glimlachen. En mijn vingers kunnen niet wachten om het idee uit te werken. Een nieuwe collectie is onderweg.

schetsbulletin12

Dan komt er vaak een tijdje van laten bezinken, uitstellen (soms om ideeën te laten rijpen, soms omdat ik bang ben het idee dat me zoveel energie gaf niet goed uit te werken). Vaak bedenk ik in deze tijd wat de illustraties zouden kunnen worden. Ik zoek alvast wat naar producenten, en plaatjes als inspiratie voor de kleuren en sfeer van de collectie.

eerstepoging
quietmoment_2

Het uitwerken begint! Deze collectie begon met een mislukte illustratie. Het is vaak even inkomen. Niet de moed verliezen, je kunt het. Het komt goed, dicht bij het allereerste gevoel blijven. Ik ben de illustratie verloren in de stapel works-in-progress, maar ik ga straks mijn best doen om hem te vinden. Speciaal voor jullie, dan kunnen jullie het verschil zien tussen de eerste en de tweede illustratie. (Ik heb hem niet gevonden haha, waarschijnlijk weggegooid of verdwenen tussen de andere illu’s. Maar ik had nog een foto! Links is de eerste versie, rechts de tweede.) Je ziet direct dat ik ervan geleerd heb, van die eerste illustratie. De tweede is losser, blijer, de kleuren kloppen beter en als je goed kijkt kun je eraan zien dat het proces een feestje was.

DSCF49462

Ik raak inmiddels in een art-making coconnetje. Elk vrij moment denk ik aan de illustraties of ben ik met aquarel in de weer. De flow is er, de illustraties komen langzaam tot leven.

En dan is er die tijd dat de illustraties gedigitaliseerd worden. Niet mijn favoriete klus, maar het is heel gaaf om de collectie te zien ontstaan en ik houd in mijn achterhoofd dat dit stapje in het proces straks hele mooie producten oplevert. Deze keer heb ik het in stukjes verdeeld. De eerste twee kaarten maakte ik al een tijd geleden, en liet ik met een lading nieuwe voorraad bestaande kaarten meekomen, de rest komt als het goed is morgen! Superveel zin in :).

Als de drukkerijen zijn uitgezocht en de illustraties digitaal klaar staan, kan het bestellen beginnen. Het leuke is dat er elke paar dagen wel weer een pakketje op de deurmat ligt met mijn eigen ontworpen producten, dat geeft een heel speciaal gevoel. Ik probeer daar af en toe even bij stil te staan. Wat helpt om te kijken wat voor gave dingen je doet is te denken aan de kleine versie van jezelf. Wat zou Carmen van 10 ervan vinden dat ik nu een hele eigen kaartenlijn heb? Dat er elke week, soms zelfs elke dag, iemand besluit de producten te kopen die ik maak? Dat er een heleboel mooie bulletjournal pagina’s ontstaan, dat mijn illustraties bij mensen aan de muur hangen? Nu ik dit typ denk ik ook weer, wauw. Wat een eer. Wat een gave dingen mag ik doen. En wat is het fijn dat de producten lichtpuntjes zijn voor anderen.

Supertof dat je tot hier hebt gelezen. Ik hoop dat je iets van dat gevoel kan voelen, en iets van het proces voor je kunt zien. Tot snel!

Hieronder nog de timelapse van de illustratie! (Het beeld flitst een beetje door de zon) Inmiddels is hij onderweg als een van de nieuwe kaarten. PS: schrijf je hieronder ook in voor de illustratie bulletin! Komende maand komt daar een uitgebreide video met de voorbereidingen 🙂

Hoihoi! Ik ben Carmen

Illustrator van vertraag momentjes

Ik houd van onverwachte composities en kleurenpaletten ⁠en van dingen die je een warm gevoel geven. Een gouden zonnestraal die ‘s avonds op mijn bureau valt, een vergeet-mij-nietje tussen de tegels⁠. Het zijn de vertraag momentjes die ik graag een beetje extra aandacht geef, zodat we ze samen kunnen koesteren.

Elke maand verstuur ik een toffe e-mail naar leuke mensen zoals jij, de illustratie bulletin

Schrijf je in om een exclusieve bulletin video, inspiratie, tips, previews en gezellige verhaaltjes te ontvangen!