Omdat ik vandaag jarig ben, alleen vandaag 20 procent korting op de kaarten, stickers en zaaipakketjes! Coupon code: JARIG20 (minimale bestelbedrag €20)

OVER MIJ

Ik ben Carmen, ik woon in Zwolle waar ik vanuit mijn fijne lichte kamer illustraties maak. Ik ben een echte liefhebber van kleine geluksmomentjes. Die dingen die je een warm gevoel geven. Een gouden zonnestraal die ‘s avonds op mijn bureau valt, een vergeet-mij-nietje tussen de tegels, een onverwachte mooie kleurencombinatie van willekeurige spulletjes. Hoe meer je erop let, hoe vaker je ze ziet en hoe blijer je ervan wordt. 

Jou inspireren het mooie van de kleine dingen te zien, dat is het doel van mijn werk.

Verder houd ik van buiten, van gewoon een rondje lopen in het bos of op de dijk. De kunstenaarswinkel is een snoepwinkeltje voor mij, ik zou er zo een dagje kunnen doorbrengen met kijken naar alle mooie aquarelnapjes, de papiersoorten voelen en de potloden uitproberen. Mensen blij maken met de illustraties die ik maak, is superleuk en voelt als een grote beloning. Dat mijn werk het kleine geluksmomentje van jouw dag is, dat maakt mij blij!

VAN KLEIN MEISJE TOT ILLUSTRATOR

Eigenlijk begon het al toen ik een klein meisje was. Ik kleurde stapels kleurplaten. Later maakte ik mijn eigen poppetjes, en toen papieren te klein werden ging ik gewoon verder op muren :). 

In klas twee van de middelbare school (begin 2016) wilde ik iets meer doen met mijn tekeningen. Ik begon ze te delen op een anoniem Instagram account, omdat ik het leuk vond dat mensen mijn tekeningen gingen volgen en niet per sé mijzelf. Hoewel ik het nu juist waardevol vind om ook mijzelf te laten zien, denk ik dat die keuze waardevol was voor mijn ontwikkeling. Het heeft mij namelijk een boost in mijn zelfvertrouwen gegeven toen ik zag dat langzamerhand steeds meer mensen mij gingen volgen en reageerden onder mijn illustraties. De eerste tekening staat nog steeds online, dus als je het leuk vindt, kun je vanaf toen de ontwikkeling van mijn illustraties terugkijken. Ik had niet echt een uitgesproken eigen stijl, maar doordat ik zes dagen in de week een tekening maakte begon ik al snel een stijl te ontwikkelen. 

Bijna twee jaar later waren mijn eerste kaartjes te koop in een webshop, en een paar maanden later op mijn eigen website (eind 2017). Carmens Tekentafel stond toen officieel ingeschreven bij de KvK en ik begon mijzelf een illustrator te noemen. De kaartjescollectie is vanaf toen langzaam maar zeker gegroeid. Oude kaartjes verdwenen, nieuwe kwamen daarvoor in de plaats. Ik mocht zelfs een paar illustraties op maat maken voor lieve mensen die al echte fans waren. 

Mijn droom was om een stationery collectie te maken. Niet alleen met kaartjes, maar ook met schriftjes, posters en stickers. Inmiddels zijn we drie jaar verder en kun je de stationery vinden in de shop. De collectie is uitgebreid met mooie nieuwe producten. Ook heb ik in de afgelopen jaren geboortekaartjes, trouwkaarten en een heleboel portretten mogen maken. Het toffe daaraan is dat we echt even contact hebben om de illustratie zo persoonlijk mogelijk te maken zodat hij zo goed mogelijk bij je past. Daardoor leer ik jullie nog beter kennen en dat maakt me heel blij. Er is zo’n gave community ontstaan ♡

Inmiddels studeer ik wiskunde aan de universiteit. Ik heb er veel plezier in en leer zoveel nieuwe dingen! Dus naast student ben ik ook illustrator, en word ik enthousiast van het runnen van Carmens Tekentafel. De bestellingen worden met liefde ingepakt, en ook voor samenwerkingen en illustraties op maat ben ik beschikbaar. Je mag natuurlijk gewoon een mailtje sturen of het contactformulier invullen met je idee, zodat ik met je mee kan denken!